
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
400 g g | Pilećih krilca Pileća krilca | |
150 g g | Slanina
Slanina (dimljene) | |
2 kom kom | Krumpira Krumpir | |
2 kom kom | Mrkve
Mrkva (1 žuta i 1 obična) | |
2 - 3 kom kom | Celera
Celer (stabljike) | |
2 - 3 grančice grančica | Peršina
Peršin (lista) | |
1 šake šaka | Mahune
Mahuna (žutih ili zelenih) | |
1 kom kom | Cvjetače Cvjetača | |
0,25 kom kom | Poriluka Poriluk | |
1 kom kom | Luka Luk | |
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
1 žličice žličica | Crvene paprike
Crvena paprika (slatke) | |
1 žličice žličica | Crvene paprike
Crvena paprika (ljute) | |
1 žličice žličica | Soja umaka Soja umak | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | ||
2 žlice žlica | Kukuruzni škrob Kukuruzni škrob |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVarivo od povrća s dimljenim špekom i pilećim krilcima
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Pileća krilca prepolovimo. Špek narežemo na trakice. Krumpir ogulimo i narežemo na kocke veličine 2x2 cm. Žutu i običnu mrkvu ogulimo i narežemo na kolutiće. Stabljičasti celer operemo i narežemo na tanke ploškice. Peršinov list sitno nasjeckamo. Cvjetači odvojimo ružice i operemo ih. Poriluk prepolovimo po dužini, narežemo na komade i dobro operemo. Mahune narežemo na veće komade. Luk narežemo na kockice, a češnjak sitno nasjeckamo. Rajčicu narežemo na četvrtine, maknemo sredinu koju nasjeckamo, a meso s kožom narežemo na kockice.
Varivo:
Na maslinovu ulju prepržimo pileća krilca, lagano ih posolimo i popaprimo. Izvadimo ih iz lonca i na istoj masnoći prodinstamo narezani špek, da pusti masnoću. Dodamo luk i češnjak koji prodinstamo. Dodamo mrkvu, lagano sve posolimo i popaprimo te dodamo crvenu slatku i ljutu papriku. Kratko prodinstamo i u lonac vratimo zapečena krilca. Dodamo sjeckanu rajčicu i podlijemo vodom da 3 puta prekrijemo sadržaj lonca i zakuhamo na srednje jakoj vatri. Kuhamo 20 minuta i dodamo kocke krumpira, koje kuhamo 15 minuta. Nakon toga dodamo mahune, cvjetaču te poriluk. Sve zajedno kuhamo još 5 minuta. Pomiješamo kukuruzni škrob s 3 velike žlice vode i umakom od soje te lagano ulijemo u varivo. Zakuhamo i maknemo s vatre. Po želji dosolimo i popaprimo, dodamo kockice rajčice, ploškice stabljičastog celera i sjeckani peršinov list.