Više za vas!
Varivo od povrća s dimljenim špekom i pilećim krilcima

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

400 g g Pilećih krilca Pileća krilca
150 g g Slanina Slanina
(dimljene)
2 kom kom Krumpira Krumpir
2 kom kom Mrkve Mrkva
(1 žuta i 1 obična)
2 - 3 kom kom Celera Celer
(stabljike)
2 - 3 grančice grančica Peršina Peršin
(lista)
1 šake šaka Mahune Mahuna
(žutih ili zelenih)
1 kom kom Cvjetače Cvjetača
0,25 kom kom Poriluka Poriluk
1 kom kom Luka Luk
2 režnja režanj Češnjaka Češnjak
1 žličice žličica Crvene paprike Crvena paprika
(slatke)
1 žličice žličica Crvene paprike Crvena paprika
(ljute)
1 žličice žličica Soja umaka Soja umak
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
2 žlice žlica Kukuruzni škrob Kukuruzni škrob

Varivo od povrća s dimljenim špekom i pilećim krilcima

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:25 sati
(32)

Priprema

Pileća krilca prepolovimo. Špek narežemo na trakice. Krumpir ogulimo i narežemo na kocke veličine 2x2 cm. Žutu i običnu mrkvu ogulimo i narežemo na kolutiće. Stabljičasti celer operemo i narežemo na tanke ploškice. Peršinov list sitno nasjeckamo. Cvjetači odvojimo ružice i operemo ih. Poriluk prepolovimo po dužini, narežemo na komade i dobro operemo. Mahune narežemo na veće komade. Luk narežemo na kockice, a češnjak sitno nasjeckamo. Rajčicu narežemo na četvrtine, maknemo sredinu koju nasjeckamo, a meso s kožom narežemo na kockice.

Varivo:
Na maslinovu ulju prepržimo pileća krilca, lagano ih posolimo i popaprimo. Izvadimo ih iz lonca i na istoj masnoći prodinstamo narezani špek, da pusti masnoću. Dodamo luk i češnjak koji prodinstamo. Dodamo mrkvu, lagano sve posolimo i popaprimo te dodamo crvenu slatku i ljutu papriku. Kratko prodinstamo i u lonac vratimo zapečena krilca. Dodamo sjeckanu rajčicu i podlijemo vodom da 3 puta prekrijemo sadržaj lonca i zakuhamo na srednje jakoj vatri. Kuhamo 20 minuta i dodamo kocke krumpira, koje kuhamo 15 minuta. Nakon toga dodamo mahune, cvjetaču te poriluk. Sve zajedno kuhamo još 5 minuta. Pomiješamo kukuruzni škrob s 3 velike žlice vode i umakom od soje te lagano ulijemo u varivo. Zakuhamo i maknemo s vatre. Po želji dosolimo i popaprimo, dodamo kockice rajčice, ploškice stabljičastog celera i sjeckani peršinov list.