Varivo od povrća s dimljenim špekom i pilećim krilcima

Varivo od povrća s dimljenim špekom i pilećim krilcima image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1:25 h

Sastojci

4 osoba
    • 400   g pilećih krilca
    • 150   g slanine
    • 2   kom krumpira
    • 2   kom mrkve
    • 2   - 3   kom celera
    • 2   - 3   grančice peršina
    • 1   šaka mahuna
    • 1   kom cvjetača
    • 0,25   kom poriluka
    • 1   kom luk
    • 2   režnja češnjaka
    • 1   žličica crvena paprika
    • 1   žličica crvena paprika
    • 1   žličica soja umak
    •   soli
    •   papra
    •   maslinova ulja
    • 2   žlice kukuruzni škrob

Priprema

    Pileća krilca prepolovimo. Špek narežemo na trakice. Krumpir ogulimo i narežemo na kocke veličine 2x2 cm. Žutu i običnu mrkvu ogulimo i narežemo na kolutiće. Stabljičasti celer operemo i narežemo na tanke ploškice. Peršinov list sitno nasjeckamo. Cvjetači odvojimo ružice i operemo ih. Poriluk prepolovimo po dužini, narežemo na komade i dobro operemo. Mahune narežemo na veće komade. Luk narežemo na kockice, a češnjak sitno nasjeckamo. Rajčicu narežemo na četvrtine, maknemo sredinu koju nasjeckamo, a meso s kožom narežemo na kockice.

    Varivo: Na maslinovu ulju prepržimo pileća krilca, lagano ih posolimo i popaprimo. Izvadimo ih iz lonca i na istoj masnoći prodinstamo narezani špek, da pusti masnoću. Dodamo luk i češnjak koji prodinstamo. Dodamo mrkvu, lagano sve posolimo i popaprimo te dodamo crvenu slatku i ljutu papriku. Kratko prodinstamo i u lonac vratimo zapečena krilca. Dodamo sjeckanu rajčicu i podlijemo vodom da 3 puta prekrijemo sadržaj lonca i zakuhamo na srednje jakoj vatri. Kuhamo 20 minuta i dodamo kocke krumpira, koje kuhamo 15 minuta. Nakon toga dodamo mahune, cvjetaču te poriluk. Sve zajedno kuhamo još 5 minuta. Pomiješamo kukuruzni škrob s 3 velike žlice vode i umakom od soje te lagano ulijemo u varivo. Zakuhamo i maknemo s vatre. Po želji dosolimo i popaprimo, dodamo kockice rajčice, ploškice stabljičastog celera i sjeckani peršinov list.