Pileća krilca prepolovimo. Špek narežemo na trakice. Krumpir ogulimo i narežemo na kocke veličine 2x2 cm. Žutu i običnu mrkvu ogulimo i narežemo na kolutiće. Stabljičasti celer operemo i narežemo na tanke ploškice. Peršinov list sitno nasjeckamo. Cvjetači odvojimo ružice i operemo ih. Poriluk prepolovimo po dužini, narežemo na komade i dobro operemo. Mahune narežemo na veće komade. Luk narežemo na kockice, a češnjak sitno nasjeckamo. Rajčicu narežemo na četvrtine, maknemo sredinu koju nasjeckamo, a meso s kožom narežemo na kockice.
Varivo: Na maslinovu ulju prepržimo pileća krilca, lagano ih posolimo i popaprimo. Izvadimo ih iz lonca i na istoj masnoći prodinstamo narezani špek, da pusti masnoću. Dodamo luk i češnjak koji prodinstamo. Dodamo mrkvu, lagano sve posolimo i popaprimo te dodamo crvenu slatku i ljutu papriku. Kratko prodinstamo i u lonac vratimo zapečena krilca. Dodamo sjeckanu rajčicu i podlijemo vodom da 3 puta prekrijemo sadržaj lonca i zakuhamo na srednje jakoj vatri. Kuhamo 20 minuta i dodamo kocke krumpira, koje kuhamo 15 minuta. Nakon toga dodamo mahune, cvjetaču te poriluk. Sve zajedno kuhamo još 5 minuta. Pomiješamo kukuruzni škrob s 3 velike žlice vode i umakom od soje te lagano ulijemo u varivo. Zakuhamo i maknemo s vatre. Po želji dosolimo i popaprimo, dodamo kockice rajčice, ploškice stabljičastog celera i sjeckani peršinov list.