Više za vas!
Veganska sarma

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

Veganska sarma

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

0 min
(0)

Priprema

Priprema:
Večer prije potopiti mješavinu žitarica i mahunarki u mlakoj vodi. Burgere ostaviti par sati da se odlede. Nasjeckati ljutiku i peršin na sitno, seitan na malene kockice, rukama smrviti burgere. Rižu skuhati do pola. Pomiješati sastojke u jednoj posudi - burgere, do pola skuhanu rižu, mješavinu žitarica i mahunarki, ljutiku, peršin. Dodati 2 žlice maslinovog ulja, dimljenu papriku, papar i sol, sve sjediniti. Ako je kupus prekiseo ili preslan, isprati ga pod tekućom vodom. Zamotati sarme.
Na dno lonca staviti narezani kupus i na njega posložiti sarme, preliti vodom i ubaciti dvije povrtne kocke. Zakuhati i nakon vrenja smanjiti vatru i ostaviti da se sarme kuhaju sat i pol/dva.
Po potrebi pripremiti zapršku: na žlici kokosovog ulja prepržiti dvije žlice brašna i 1- 2 žlice dimljene paprike. Zapršku dodati zadnjih 15 minuta u lonac sa sarmama.

Pire od ličkog krumpira i slanutka:
Krumpir skuhati, izgnječiti te dodati šalicu toplog zobenog mlijeka i jednu šalicu humusa kojeg ste prethodno napravili od skuhanog i štapnim mikserom izblendanog slanutka. Možete koristiti i cijelo pakiranje već gotovog humusa.