
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVeganska sarma
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Večer prije potopiti mješavinu žitarica i mahunarki u mlakoj vodi. Burgere ostaviti par sati da se odlede. Nasjeckati ljutiku i peršin na sitno, seitan na malene kockice, rukama smrviti burgere. Rižu skuhati do pola. Pomiješati sastojke u jednoj posudi - burgere, do pola skuhanu rižu, mješavinu žitarica i mahunarki, ljutiku, peršin. Dodati 2 žlice maslinovog ulja, dimljenu papriku, papar i sol, sve sjediniti. Ako je kupus prekiseo ili preslan, isprati ga pod tekućom vodom. Zamotati sarme.
Na dno lonca staviti narezani kupus i na njega posložiti sarme, preliti vodom i ubaciti dvije povrtne kocke. Zakuhati i nakon vrenja smanjiti vatru i ostaviti da se sarme kuhaju sat i pol/dva.
Po potrebi pripremiti zapršku: na žlici kokosovog ulja prepržiti dvije žlice brašna i 1- 2 žlice dimljene paprike. Zapršku dodati zadnjih 15 minuta u lonac sa sarmama.
Pire od ličkog krumpira i slanutka:
Krumpir skuhati, izgnječiti te dodati šalicu toplog zobenog mlijeka i jednu šalicu humusa kojeg ste prethodno napravili od skuhanog i štapnim mikserom izblendanog slanutka. Možete koristiti i cijelo pakiranje već gotovog humusa.