
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVeganska sarma
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Večer prije potopiti mješavinu žitarica i mahunarki u mlakoj vodi. Burgere ostaviti par sati da se odlede. Nasjeckati ljutiku i peršin na sitno, seitan na malene kockice, rukama smrviti burgere. Rižu skuhati do pola. Pomiješati sastojke u jednoj posudi - burgere, do pola skuhanu rižu, mješavinu žitarica i mahunarki, ljutiku, peršin. Dodati 2 žlice maslinovog ulja, dimljenu papriku, papar i sol, sve sjediniti. Ako je kupus prekiseo ili preslan, isprati ga pod tekućom vodom. Zamotati sarme.
Na dno lonca staviti narezani kupus i na njega posložiti sarme, preliti vodom i ubaciti dvije povrtne kocke. Zakuhati i nakon vrenja smanjiti vatru i ostaviti da se sarme kuhaju sat i pol/dva.
Po potrebi pripremiti zapršku: na žlici kokosovog ulja prepržiti dvije žlice brašna i 1- 2 žlice dimljene paprike. Zapršku dodati zadnjih 15 minuta u lonac sa sarmama.
Pire od ličkog krumpira i slanutka:
Krumpir skuhati, izgnječiti te dodati šalicu toplog zobenog mlijeka i jednu šalicu humusa kojeg ste prethodno napravili od skuhanog i štapnim mikserom izblendanog slanutka. Možete koristiti i cijelo pakiranje već gotovog humusa.